Parisuhteen seksi

Parisuhteen alkuvaiheessa intohimo syntyy herkästi. Hyvä seksi itse asiassa vahvistaa tehokkaasti parin välistä tunnesidettä. Turvallinen tunneside ja tyydyttävä seksuaalisuus kulkevat käsi kädessä. Hyvä tunneside synnyttää loistavaa seksiä ja loistava seksi synnyttää emotionaalista yhteyttä. Hyvä seksi on olennainen osa onnellista parisuhdetta, mutta ei kuitenkaan kaikkein tärkein. Seksi on tavallisesti ensimmäinen asia, joka kärsii, kun parisuhde alkaa voida huonosti. Tunneyhteytemme turvallisuus määrää suhdettamme niin sängyssä kuin sen ulkopuolellakin.

Parisuhteen seksiä voidaan jaotella usealla tavalla ja tämän jaottelun perusteena on läheisyyden määrä.

  • Seksi ilman tunnetta. Pääosassa ovat aistikokemukset ja suoriutuminen. Tunneside on toissijainen asia. Lähinnä miehet harjoittavat tämän tyyppistä seksiä. Naisilla hyvä seksi edellyttää viestintää ja tunneyhteyttä.
  • Lohtuseksi. Yhdyntä on keino kokea itsensä arvostetuksi ja halutuksi. Seksi sinänsä on sivuseikka. Seksi on tavallaan kuin testi, jossa mitataan haluaako toinen minua. Halun myötä minulle tulee turvallinen olo tai haluttomuuden myötä koen itseni hylätyksi. Kun seksi on ahdistuslääke, se ei voi olla aidosti eroottista.
  • Hyvinvoiva seksi. Tässä seksin muodossa yhdistyvät emotionaalinen avoimuus ja herkkyys, hellä kosketus ja eroottisuus. Parisuhteessa vallitsee sanattoman syvä yhteyden tuntu. Parit voivat paljastaa seksuaaliset haavoittuvuutensa ja toiveensa toisilleen ilman, että heidän täytyy pelätä tulevansa hylätyksi. Turvallisesti kiinnittyneet kumppanit pystyvät rentoutumaan, puhumaan avoimesti ja lohduttamaan.

Erotiikka on pohjimmiltaan leikkiä ja kykyä antaa mennä ja antautua aistikokemusten vietäviksi. Kosketus yhdistää kaksi perusviettiä sukupuolisuuden ja tarpeen saada läheisyyttä ja arvostusta toiselta. Iho on meidän suurin tuntoelimemme ja ihokosketus kiihottaa, rauhoittaa ja lohduttaa. Kosketuksen nälkä on erityisen turmiollinen miehille, sillä he eivät sitä useinkaan pyydä. On tärkeää, että puolisot totuttelevat pyytämään hellää kosketusta ja näin heidän välinen siteensä vahvistuu.

Paras hyvän seksin resepti on turvallinen suhde, jossa pari rakentaa yhteyttään keskustelujen ja hellän kosketuksen avulla. Lisäksi eroottiseen reseptiin kuuluu harjoitusta ja emotionaalista läsnäoloa, ei jatkuvaa vaihtelun etsimistä. Terveen sukupuolisuhteen perusta on siinä, että pari pyrkii vaatimuksia esittämättä tekemään toisilleen hyvää.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Tunnekeskeinen pariterapia Osaaminen, elinikäinen oppiminen »

Jätä kommentti