Koronalento ja laskeutuminen elämään sen jälkeen

Korona on pysähdyttänyt meidät ja välttämätön on rajannut meidän elämää. Autoa ajaessani mietin, mitä erityistä ja lohduttavaa sanottavaa minulla voisi olla tähän maailmaan. Kysymykseen oli vaikea vastata. Lukiessani Maaret Kallion kirjoittamaa metaforaa lentokonematkasta, huomasin sen kuvaavan hyvin nykytilannetta. Haluan siis jakaa sen teidän kanssanne, sillä se ansaitsee tulla luetuksi. https://www.hs.fi/blogi/lujastilempea/art-2000006450726.html

Lopulta lentomatka päättyy ja laskeudumme. Sen jälkeen lähdemme tutustumaan uuteen paikkaan. Koronan jälkeen maailma on varmasti monella tavalla uudenlainen. Mikä on muuttunut tai minkä toivomme muuttuvan? Meillä ei ole siihen kristallipalloa, mutta voimme pohtia rankkaa kokemusta myös mahdollisuutena. Se voi avata näkymän arvioida elämänarvoja uudestaan, mikä elämässä on merkityksellistä ja tärkeää? Tutkiskelun kautta voimme oppia uusia asioita ja tehdä muutoksia. Meidän näkemyksemme arvokkaasta on voinut muuttua. Välttämätön on rajannut meidän elämää ja jäljelle ovat jääneet tärkeät asiat kuten koti, läheiset ja arjen rutiinit kotona.

Kiire on muuttanut muotoaan, se on hävinnyt. Voimme ehkä huomata, että olemme aiemmin käyttäneet ajan moniin turhakkeisiin ja ehkä merkityksettömiin  asioihin.  Meillä kaikilla on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa ja teemme koko ajan valintoja ajan suhteen. Mihin haluamme aikamme käyttää? Toivottavasti emme palaa entiseen vaan pysähdymme muokkaamaan elämämme sisältöä. Mistä asioita olemme nauttineet kotona, kun olemme saaneet vapaasti päättää? Etätyö on tehnyt harppaukseen eteenpäin. Olemmeko voineet paremmin toteuttaa itseämme? Mitä oivalluksia olemme itsestämme tehneet?  Toivottavasti voimme tulevaisuudessa paremmin päättää, miten työtämme teemme ja huomioimme itseämme enemmän?

Korona on pysäyttänyt meidät, mutta toivottavasti sen myötä osaamme paremmin huomata itsemme, läheisemme ja luonnon. Olen pannut merkille, että meistä ihmisistä on tullut entistä itsekkäämpi, mutta uskon tulevan suunnan olevan epäitsekkäämpi elämänasenne, toisten auttaminen, luonnon huomioinen ja hyviin asioihin panostaminen. Maltti, kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys ovat hyveitä tällä tiellä. Ajattelen, että olemme vastuussa mahdollisuuden käyttämisestä niille, jotka ovat poistuneet keskuudestamme tai kärsineet paljon. Lentomatkan jälkeen toivon, että kärsimys muuttuu mahdollisuudeksi ja otamme opiksemme. Toivon, että pääsemme pian laskeutumaan ja lentomatkamme on ohi!

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Unelmakartta työskentely Luonnon lumo »

Jätä kommentti