Bongaa hyvä

Keskiyön juhlana eli juhannuksena on mitä parhain hetki huomata hyvä. Meille on ominaista havaita huolen aiheet, mutta hyvin asioiden suhteen meidän on tehtävä työtä. Myönteisten asioiden huomaaminen edellyttää tietoista pysähtymistä hetken äärelle. Hyvän huomaamme parhaiten asettamalla nenällemme hyvän linssit. Hyvän hetket ovat yleensä hiljaisia ja ohi kiitäviä tuokioita.

Hyvän äärelle on hyvä seisahtua ja huomata, että moni asia elämässämme on kunnossa ja monesta asiasta olemme selviytyneet. Hyvän kokemukset tuovat elämäämme lohtua ja toivoa. Hyvän sanoittaminen vahvistaa kokemustamme, sillä löydämme enemmän myönteisiä kokemuksia itsestämme ja toisistamme. Ilon tunteet voimme havaita oheisen tunnekartan avulla.

 

Hyvän kuvaaminen ja sanoittaminen ovat merkityksellisiä asioita. Asioiden sanoittaminen auttaa meitä löytämään myönteisiä puolia itsestämme ja toisistamme. Sanat muokkaavat todellisuutta, mutta tunteet siirtävät vuoria. Edellä esitettyjen tunteiden avulla voimme saavuttaa merkityksellisiä muutoksia. Toisten kiittäminen, kannustaminen ja rohkaisu ovat tekoja, jotka kannustavat meitä eteenpäin.

Hyvän huomaaminen itsessä  ja toisessa tuntuvat hyvältä. Ne rakentavat myönteisiä muistoja ja kokemuksia. Onnistumisten ja vahvuuksien hetket täydentävät meidän voimareppua. Voimareppu on meidän matkukumppani haasteellisilla matkoilla. Matkalla meidän on hyvä nojata omiin vahvuuksiimme. Ne tarjoavat meille ulospääsyn tilanteista ja mahdollistavat onnistumisen.

Hyvän huomaaminen ei käy helposti eikä pysy aktiivisena itsestään. Hyvän huomaaminen tarvitsee avukseen rutiineja, tapoja ja muistuttajia. On hyvä miettiä, miltä sinusta tuntuu, kun valitset innostamisen ja kannustamisen tueksesi rutiineja, tapoja ja muistuttajia. Voit myös valita moittimisen ja vikojen alleviivaamisen vahvistavia taitoja.

Vahvuuksia ei tuoda meihin ulkoapäin, vaan ne majailevat meissä valmiina, joko näkyvänä tai piilevänä. Sinulla on mahdollisuus herätellä uinuvaa vahvuus pääomaa. Älä tyydy pelkästään ajattelemaan toisesta hyvää vaan nappaa hetkestä kiinni ja sanallista näkemääsi ja kokemaasi. Kerro ääneen. Hyvän näkemisellä on mittaamaton arvo. Opetttele nauttimaan toisen onnistumisista ja huippuhetkistä. Hyvän huomaaminen ja muiden myönteistten puolien korostaminen ovat molemminpuolista iloa. Bongaavissa sanoissasi on toisiin jälkiä jättäviä viestejä, jotka eivät kulu. Hyvä juhannusta!

 

 

 

 

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Luonnon lumo Negatiivinen ajattelu jumittaa meidät »

Jätä kommentti