Tietoa seksuaalisuudesta

Seksuaalisuuteen kuuluu kyky kokea halua, kykyä kiihottua ja kykyä kokea nautintoa. Seksuaalisuuden suurin pulma on haluttomuus ja vaikeuden sovittaa yhteen parisuhteen osapuolten erilaiset halut tyydyttävällä tavalla. Naisilla on vaikeuksia kokea orgasmeja yhdynnöissä ja vaikeutta on toistuvasti kolmasosalla naisista. Miehillä noin kolmanneksella on vaikeuksia saavuttaa erektio ja vastaavasti viidesosalla naisista on vaikeuksia emättimen kostumisen kanssa. Nämä vaikeuden yleistyvät keski-iän ylittäneillä.

Nykyään ihmiset kaipaavat useampia (2 - 3) yhdyntöjä viikossa. Viime aikaiset tutkimukset ovat vahvistaneet tätä näkemystä. Lisää yhdyntöjä kaipaavat kertovat usein kumppaninsa seksuaalisuuden halun puutteista. Naisilla on haluttomuutta tuntuvasti useammin kuin miehillä. Haluttomuuteen liittyvä tyytymättömyys kasvaa iän myötä.

Tyytyväisyyttä seksuaalisuuteen lisäävät lisääntyneiden yhdyntöjen määrä, naisten aloitteellisuuden lisääntyminen ja seksitapojen monipuolistuminen. Seksuaalisuutta pidetään entistä tärkeämpänä parisuhteen onnellisuuden kannalta. Se luo yhteenkuuluvuutta ja elämän perustarpeena seksi on suuri voimavara. Kaikkinensa voidaan sanoa, että seksuaalisuus on entistä enemmän läsnä elämän toiveissa ja mielikuvissa. Kiireinen elämäntapa ja lisääntyneet psyykkiset paineet eivät jätä riittävästi aikaa ja energiaa seksuaalisuudelle. Oman haasteensa hyvinvoinnille ovat asettaneet vilkastuneet parisuhdemarkkinat (nettideitti-palstat). 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Seksuaalineuvonta Tunnekeskeinen pariterapia »

Jätä kommentti