Voit vaikuttaa siihen, mitä korviesi välissä liikkuu

Elämää ei voi hallita. Sen sijaan voimme vaikuttaa siihen, mitä korviemme välissä tapahtuu. Ajattelemme päivittäin tuhansia ajatuksia ja joskus ajatuksemme riitelevät keskenään. Näin joudumme tekemään valintoja. Usein kuitenkin valitsemme meille tyypilliset tavat ajatella ja tuntea. Aivomme toistavat vanhoja, opittuja malleja.

On ryhdyttävä tietoisesti haastamaan itseään, jos haluaa saada aikaan muutoksia. Ajatukset saavat meidät joko toimimaan hyvin tai huonosti. Me voimme tehdä valintoja, kuinka haluamme ajatella. On tartuttava toimeen ja korjattava kurssia.

On helpompi pysyä tutussa kuin astua tuntemattomaan. On kuitenkin mahdollista päästä eteenpäin pienin askelin. On tärkeää oppia tunnistamaan omat ajatus- ja tunnetavat. Aloita tutustumalla omaan ajattelutapaasi. Havainnoi omia ajatuksiasi ja mieti, palvelevatko ajatukset sinua? Ovatko ajatuksesi myönteisiä vai kielteisiä? Ovatko ne totta?

Yksi keino on katkaista kielteinen ajatus heti, kun se pyrkii mieleen. Ajattele tai tee päättäväisesti jotakin muuta. Mitä enemmän ajattelet kielteisesti ja jumitut ikäviin asioihin, sitä enemmän aivot etsivät kielteisiä tulkintoja. Kielteiset ajatukset tarttuvat helpommin kuin myönteiset. Kielteisyys syö ihmistä. Ajatuksessa - elämä on kurjaa - ei kannata velloa viittä minuuttia kauempaa. 

  • Se, mitä sanot itsellesi on totta - riippumatta siitä, onko se sitä vai ei.

 

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Toimiva ja pitkä parisuhde Seksuaalineuvonta »

Jätä kommentti