Esimiehen tärpit

Esimiestyö on ensisijaisesti liiketoiminnan johtamista ihmisten kautta. Esimies selittää 50 – 70 prosenttia työpaikan ilmapiiristä ja tunneilmastosta. Ilmapiiri puolestaan selittää 20 – 30 prosenttia liiketoiminnan tuloksesta. Ei ole siis yhdentekevää, millainen on esimiehen johtamistyyli. On tärkeää, että jokainen esimies kirkastaa oman johtajuuden. Mikä on sinun luontainen tapasi olla johtaja?

Mitä selkeämpi kuva sinulla on johtamistyylistäsi, sitä johdonmukaisemmin ja vakuuttavammin toimit. On muistettava, että organisaatioista tuppaavat tulemaan esimiestensä näköisiksi ajan myötä. Ei ole siis yhdentekevää, miten toimit ja millaista esimerkkiä näytät. 

Onnistuminen esimiestyössä rakentuu vuorovaikutukselle. Vuorovaikutuksen laatu ratkaisee organisaation menestyksen ja onnistumisen. Esimiehen on hyvä vahvistaa avoimen vuorovaikutuksen ja palautteenannon kulttuuria. Oleellista on nostaa katse paperista ja tietokoneesta ihmiseen. Esimiehenä sinun kannattaa pyytää ihmisiä kertomaan omin sanoin, miten he näkevät kertomasi vaikuttavan omaan arkeensa ja omaan työhönsä.

 Yksinkertaisia muistisääntöjä:

  • Kysy - älä oleta, että tiedät
  • Kerro - älä oleta, että toiset tietävät

Kokemus on opettanut, että toisia ei voi muuttaa, mutta heitä voi auttaa muuttumaan. Esimerkin näyttäminen ja ajatusten jakaminen ovat tärkeitä keinoja. Kaikki lähtee liikkeelle sinusta itsestäsi. Kukaan meistä ei voi muuttaa kuin itseään. Omalla esimerkillämme voimme vaikuttaa muihin. Myöskään mennyttä emme voi muuttaa. Kattaa siis keskittyä tähän hetkeen ja tulevaisuuteen. Peruutuspeiliin kannattaa tuijottaa vain oppiakseen.

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Opi työskentelemään viisaasti Esimies kuuntelijana »

Jätä kommentti