Rakkauden täyteistä joulua!

Minulla oli mahdollisuus aloittaa joulun vietto tutustumalla Helene Schjertbeckin näyttelyyn Ateneumissa. Se oli hyvin vaikuttava kokemus ja suosittelen sitä lämpimästi. Helenen omakuvat kuvasivat monipuolisesti muutoksia elämässämme ja sitä, kuinka meissä tapahtuu jatkuvaa kasvua ja jalostumista.

Jouluun sopii mitä parhaiten rakkauden teema. Rakkauden syvin olemus ilmenee ehdottomana rakkautena. Ehdoton rakkaus on ainoa tunne, jota mikään päänsisäinen ajatus ei tuota, eikä sitä voi ymmärtää. Lakkaamattomat ajatukset muokkaavat muita ajatuspohjaisia tunteita kuten vihaa, suuttamusta tai pelkoa. Tyypillsimmillään äidin rakkaus kuvaa ehdotonta rakkautta. Ylivoimainen tunne kestää olosuhteista huolimatta. Lapsi saattaa kasvaa, muuttaa kotoa tai olla soittamattta, mutta rakkaus ei katoa mihinkään. Ehdoton rakkaus kestää kaikki muutokset. Se ei haksahda ajan tai tiedon harhaan. 

Onnea ei ole olemassa ilman rakkautta. Todellinen rakkaus aiheuttaa kestävää iloa. Rakkautta voi ajatella energiana. Energian säilymisen lain mukaan energia ei voi koskaan kadota. Energia ei siis koskaan hiivu. Se vain vaihtaa muotoaan. Kaikissa suljetuissa systeemeissä alkuenergia ja loppuenergia on sama. Rakkaus noudattaa samaa lakia: todellista rakkautta ei voi tuhota, se vain vaihtaa muotoaan. Rakkaus ei siis mene koskaan hukkaan. Mitä enemmän rakkautta antaa, sitä enemmän rakkautta tuntee. Meillä kaikilla on kyky luoda rakkauden mestariteoksia.

Haluan toivottaa Hyvää Joulua mestariteos, enkeli fragmentin myötä. Enkelit ovat minulle rakkaita, sillä olen jatkanut niiden keräilyä edesmenneen äitini jalanjäljillä. Tänäkin vuonna kartutan enkelikaapin kokoelmaa erityisellä enkelillä.

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Alkoholin käytön rajaaminen Ajatuksia uuteen vuoteen 2020! »

Jätä kommentti