Riittävän hyvä työpanos ja arvostus

Kiireen ja pessimismin tunteet määrittävät työelämämme tunnetilaa, joten niiden selättäminen on keskeinen osa työssä viihtymistä. Myönteisiä tunnetiloja pitäisi tavoitella ja ylläpitää. Arvostetuksi tulemisen tunne on tärkein sosiaalinen tunne työelämässä. Meidän tulee kuulua joukkoon ja olla merkityksellinen osa työyhteisöä. Arvostus synnyttää luottamusta, joka lisää sitoutumista ja kiinnittymistä työpaikkaan. 

Viime vuosina työelämästä on tullut itsekeskeisempää ja yhteisöllisyys on jäänyt sivuun, joten työ on entistä enemmän meidän itsemme varassa. Hyvä työyhteisö nostaa esiin työntekijöiden vahvuuksia ja tasaa heikkouksia. Yhteisöllisyyttä tuetaan parhaiten varaamalla tilaa ja aikaa vuorovaikutukselle. 

Täydelliisyyden tavoittelu on tämän päivän sana, vaikka se tuo mukanaan paineita ja uuvuttaa meitä. Olisi tärkeää, että meille riittäisi hyvä työtulos, joka olisi kouluarvosanoin 8. Minkä takia tavoittelemme 10, vaikka tiedämme sen olevan erittäin vaikea saavuttaa? Työpaikalla pitäisi miettiä ja olla rohkeutta määrittää, mikä on riittävän hyvä suoritus. Työelämän kuormituksen pitäisi olla kohtuullista ja meidän pitäisi pystyä elämää hyvää elämää vapaa-ajallamme. Työstä pitäisi pystyä irtautumaan ja elpymään. Näin mahdollistamme täyteläisen elämän. 

Työelämän pitäisi antaa kaikille työntekijöille mahdollisuuden kehittää ja kehittyä. Arvostuksen ilmapiiri ja esimiesten kauniita sanat kantavat pitkälle. Työntekijöiden osallistaminen ja luontaisten taipumusten käyttöön ottaminen ovat hyviä tapoja aloittaa. Esimies voi olla rohkea ja osoittaa inhimillisyyttään osoittamalla omat vajavaisuudet. Myönteistä asennetta rakennetaan etsimällä asioita, joita meillä tehdään hyvin ja keskitytään puhumaan niistä. Hyvä asenne, muiden auttaminen ja yhteisen huomioiminen voivat olla näitä asioita. Muista kiittää edistyksestä ja antaa palautetta!

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Työuupumus 15 minuutin sääntö mielihaluihin ja tunteisiin »

Jätä kommentti