Naisen orgasmi

Nainen käy seksuaalisen kiihottumisen ja orgasmin aikana läpi fysiologisia reaktioita. Reaktiosarjaan kuuluu neljä vaihetta: kiihottuminen, tasannevaihe, orgasmi ja laukeaminen. Kiihottuminen saa aikaa tilan, jossa nainen haluaa jatkaa kokemaansa elämystä seksuaalisista syistä. Naisen kiihottumisen varhaisimpana fyysisenä merkkinä pidetään emättimen kostumista. Kiihottuminen ei ole mikään pysyvä tila, vaan se on altis muutoksille. Tasannevaiheessa kiihottumisvaiheen aikana alkaneet muutokset voimistuvat, mutta tietyn tason saavutettuaan muutokset tasaantuvat. Tasannevaihe voi kestää muutamista sekunneista minuutteihin. Mikäli seksuaalinen stimulaatio jatkuu ja aivot aktivoituvat riittävän suurella aktivaatiotasolla, tapahtuu orgasmi.

Orgasmia ei siis voi saada, mikäli aivoissa ei tapahdu riittävää aktivaatiota. Seksuaalisuuden tarvetta seuraakin naisen harkittu valinta eikä spontaani seuraus seksuaalisesta ärsykkeestä. Orgasmi on luonteeltaan aistimus. Mielenkiintoista on se, että aktivoituu samoja aivoalueita kuin kivun kokemisen aikana. Keskimääräinen orgasmin kesto on 12 sekuntia. 

Nykyään orgasmikokemuksen tärkeys on lisääntyminen. Orgasmi on yhdynnän sosiaalisesti hyväksytty tulos ja päämäärä. Kuitenkin hyvin harva nainen tavoittaa aina tuon toivotun huipentuman. Tutkimusten perusteella 15 - 63 % naisista ei saa orgasmia yhdynnässä. Uskotaan, että joka viides nainen ei saa yhdyntäorgasmia. On havaittu, että on olemassa orgasmittomia naisia yhdistäviä tekijöitä. Näitä tekijäitä ovat vaikeudet puhua tunteistaan ja seksuaalisuudestaan, vähäinen tietämys seksuaalisuudestaan, seksiin liittyviä syyllisyydentuntoja, negatiivinen suhtautuminen seksiin, masentuneisuus ja osattomuuden tunteet orgasmittomuudesta. Mielessä pyörität negatiiviset ajatuksen kuten pelko, häpeä, kiusaantuneisuus, mielipaha tai huolet aiheuttavat sen, että nainen ei pysty rentoutumaan riittävästi ja antaa orgasmin tulla. Havaintojen mukaan naisen päässä käy melkoinen asioiden analysointi, joten ei ole mikään ihme, että orgasmiin vaadittava rentoutuminen on tosinaan työn ja tuskan takana.

Tehottomat yhdyntätekniikat ovat tärkeä syy naisen orgasmin puuttumiseen. Valitettavasti miesten tietämys naisen anatomiasta ja herkistä alueista on usein puutteellinen. Miehet luulevat, että se mikä tuntuu heistä hyvältä, täytyy tuntua hyvältä myös naisesta. Naiset saavat orgasmeja eri tekniikoilla (emätinyhdyntä, käsiseksi, suuseksi) ja niiden yhdistelmillä eri tavalla. Pelkkä yhdyntä on selvästi huonoin menetelmä naisen orgasmin tuottamiseen. Seksuaaliseen kanssakäymiseen tulisikin liittyä muuta kuin yhdyntää, jotta seksi tuottaisi naiselle mahdollisimman paljon nautintoa ja madollisesi kaivatun orgasmin. Yhdyntätekniikoista on hyvä GAS-asentoa. Se mahdollistaa kontaktin klitorikseen ja näin myös nautintoon.

 

 

 

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Häpeä yli sukupolvien NVC (Non Violent Communication) »

Jätä kommentti