Onnellisuus

 
Onnellisuus on positiivisten tunteiden läsnäoloa ja negatiivisten tunteiden poissaoloa. Elämän tyytyväisyys on onnellisuutta.

Tyytyväisyys on pitkälti kiinni meidän odotusten ja todellisuuden välisestä kuilusta. Odotamme ja toivomme tiettyjä asioita elämältämme, mitä paremmin ne näyttävät toteutuvan, sitä tyytyväisempiä olemme elämäämme.

Onnellisuus ei ole ainoastaan positiivista tunnetta ja tyytyväisyyttä vaan monipuolinen elämään liittyvä kokemusmaailma, jonka pohjalta onnellisuus rakentuu. Onnellisuutta on se, että kun uppoudumme johonkin tekemiseen koko olemuksellamme ja koemme, että juuri tätä varten olemme olemassa.

Myönteiset tunteet lisäävät ihmisen elämänhallintaa ja onnellisuutta. Ihmisen kannalta myönteisten ja kielteisten tunteiden suhdeluvun tulisi olla 3:1. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jokaista pelon, vihan, kateuden ja ahdistuksen tuntemusta kohti pitäisi päivän aikana kokea kolmeen kertaan iloa, hämmästystä ihastusta ja huvittuneisuutta. Onnellisuuden taitoja voidaan harjoitella ja oppia.  Näin taitoihin palaamme vielä.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Nukkuminen Elämänasenne »

1 kommentti

 • Kommentoi linkkiä Sirpa Tuomi perjantai, 21 elokuu 2015 22:22 lähettänyt Sirpa Tuomi

  Onnellisuus on aihe, joka jokaista ihmistä maan päällä aivan varmasti askarruttaa. Henkilökohtaisen kokemiseni onnellisuudesta voin
  ilmaista psalmintekijän sanoin: "Minun onneni on
  olla Jumalaa lähellä." Se antaa elämälleni perustan
  ja turvan sekä ilon että tasapainon. Siinä myöskään ei tarvitse pelätä tulevaisuutta koska Jumala itse on sanonut: "minä annan tulevaisuuden ja toivon" ihan
  jokaiselle luomalleen joka sen tahtoo vastaanottaa!

Jätä kommentti