Joulun ajan rauhaa!

Pandemia on koetellut meitä lähes koko vuoden. Viime jouluna emme olisi mitenkään voineet kuvitella, että olemme tässä tilanteessa vuoden 2020 aikana. Suositusten ja ohjeiden mukaan meidän pitäisi nyt hiljentyä yksityiseen jouluun, joka voi olla monella tavalla erilainen kuin aiemmin. Tämä joulu voi kuitenkin antaa meille mahdollisuuden keskittyä nykyhetkeen, tässä hetkessä olemiseen. Voi olla, että meidän mieli haluaisi olla jossakin aivan muualla. Usein tämä hetki ei ole kyllin hyvä. Joulun aikaan voimme keskittyä nykyhetkeen. Me voimme harjoitella kykyä olla täydellisesti siellä missä olemmekin. Onnettomissa tilanteissa meillä on kolme mahdollisuutta toimia: voimme vetäytyä tilanteesta, muuttaa sitä tai hyväksyä sen.  

Me voimme kantaa vastuuta elämästämme ja valita edellä esitetyistä vaihtoehdoista meille sopivimman. Meistä jokaisesta löytyy voima, jonka voimme ottaa käyttöömme. Meidän voima on itsensä tuntemista. Sen avulla voimme vaalia ja hyödyntää sisäisiä voimavarojamme. Me tiedämme omat heikkoutemme ja vahvuutemme. Me voimme ottaa vastuun itsestämme ja elämästämme. Se on uhrin roolista luopumista ja elämän vastoinkäymisten näkemistä voimana. Sinulla on vaihtoehtoja ja jo ajatus siitä on lohduttava.  

Rajan asettaminen on keskeinen osa oman tilan näkemistä. Se on omien tunteiden, tarpeiden ja toiveiden näkemistä. Rajojen avulla näytät, mikä on sinulle hyvä ja mikä ei ole. Tavoitteena on etsiä tasapainoa itsensä ja ympäristönsä huomioimisessa. On välillä tärkeää laittaa itsensä etusijalle ja välillä muut. On tärkeää olla itsenänsä puolella silloin, kun olo tuntuu pieneltä ja mitättömältä. Se on itsensä hyväksymistä sellaisena kuin olemme, läsnäloa tässä hetkessä ja katseen siintämistä tulevaan. Pyhien aikana katse on hyvä suunnata myös tulevaan vuoteen 2021. Minulla on tilaisuus rauhoittumiseen lumen keskellä ja toivottavasti valon räiskeessä Uutena Vuotena voin suunnata ajatukset tulevaan. Toivotan Petri Laaksosen laulun Täällä Pohjantähden Alla myötä  https://www.youtube.com/watch?v=9msQ_rvv4fA  parempaa Uutta Vuotta 2021 ja toivon sen vapauttavan meidät pandemian kahleesta! 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Elämän rajallisuus Skeematerapian sisäinen lapsi »

Jätä kommentti