Parisuhteen hyvinvointi

Parisuhteen hyvinvoinnin kannalta on merkityksellistä löytää hetkiä, jolloin parisuhde muuttuu taistelukentäksi tai erämaaksi. Vahva tunneyhteys tukee turvallista parisuhdetta ja se on merkki hyvästä mielenterveydestä. Emotionaalinen eristyneisyys on sosiaalisia tarpeita omaavalle ihmiselle vahingollista. Onnelliset parit kokevat toisensa emotionaalisina turvasatamina. Onnellisten suhteiden ytimessä on syvä luottamus siihen, että kumppanit ovat toisilleen tärkeitä ja että kumppani vastaa varmasti toisen tarpeisiin, kun hän apua tarvitsee.

Rakkaus on jatkuvaa toiseen virittäytymisen prosessia, jatkuvaa yhteyden muodostamista jatkuvaa vihjeiden huomiotta jättämistä ja väärintulkintaa, jatkuvaa yhteyden katkeamista, jatkuvaa sen korjaamista ja syvemmän yhteyden löytämistä. Se on tanssia, jossa pari jatkuvasti kohtaa ja eroaa ja löytää toisensa uudelleen, minuutti minuutilta ja päivä päivältä.

Pariterapiassa on huomattu, että suhteeseensa tyytymättömät parit ajautuvat tiettyihin vakiintuneisiin käyttäytymiskuvioihin, jotka johtavat heidät syyttelyn ja vetäytymisen kehiin. Tunneyhteyden korjaamisen kannalta on keskeistä ensinnäkin näiden tuhoavien tapahtumasarjojen keskeyttäminen ja analysoiminen. Sen jälkeen emotionaalisesti avoimemman ja herkemmän vuorovaikutuksen synnyttäminen. Näin puolisot voivat tuntea olonsa turvalliseksi paljastaessaan pelkonsa ja toiveensa.

 

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Uskottomuus Häpeä yli sukupolvien »

Jätä kommentti